• Vijf gouden, één zilveren en één bronzen medaille voor Elite Downhill en Crosscountry MTB
  • Eén gouden en één zilveren medaille voor baanatleten
  • Eén zilveren en drie bronzen medailles gewonnen door Elite wegrace- en tijdritatleten

Hannover, Duitsland, 18 augustus 2023. Atleten met continentale ondersteuning stonden regelmatig op het podium van de 2023 UCI Cycling World Championships in Schotland, met dertien medailles op de baan, op de weg en op MTB.

Continental’s Gravity serie gedijt op ’s werelds meest uitdagende Downhill racebaan

Valentina Höll reed op Continental’s Gravity lijn om de regenboogstrepen te behouden voor Oostenrijk in het Elite Women’s Downhill World Championship. Vali’s team, RockShox-Trek Race Team, ging een samenwerking aan met Continental voor het seizoen 2023, waarbij Vali twee wereldbeker overwinningen behaalde in Leogang en in Val di Sole Trentino sinds ze Continental banden monteerde.

De UCI ‘Super Worlds’ vormden het perfecte wereldwijde podium voor Continental’s banden om hun geloofsbrieven te bevestigen, met de bekroonde Gravity MTB en Grand Prix 5000 TR series als de duidelijke autoriteit op het gebied van prestaties in het topsegment van de professionele races. Ook Continental’s cross-country atleten kozen voor beproefde en geteste favorieten, waardoor hun plaats in het arsenaal van elke renner werd versterkt.

Continental wereldkampioenschap Elite - Fietsbanden groothandel 2Move 2Wheel

Vali Höll, 2023 UCI Women’s Elite Downhill World Champion, zei: “Super stoked om mijn tweede World Champs titel back-to-back te winnen. Racen voor vrouwen is nog nooit zo competitief geweest en het is een grote opluchting om met de regenboogstrepen naar huis te gaan. Omdat ik het volste vertrouwen had in mijn set-up en bandenkeuze voor de omstandigheden, kon ik alles geven tijdens de race.”

Ook het Continental-Atherton Downhill team, dat al lange tijd door Continental wordt ondersteund, leidde het veld bij de Elite Downhill mannen. Charlie Hatton verzekerde zich van goud voor Groot-Brittannië met Andreas Kolb op zijn hielen om zilver mee naar huis te nemen voor Oostenrijk op Continental’s Kryptotal Fr banden.

Charlie Hatton, 2023 UCI Men’s Elite Downhill World Champion zei: “Om de Wereldkampioenschappen te winnen is onwerkelijk!!! Maar om te winnen voor het thuispubliek, op een Brits gebouwde fiets ontworpen door mijn vrienden in het team, met mijn trainingspartner die het zilver pakt… het is gewoon nog niet tot me doorgedrongen, ik heb er geen woorden voor.”

Het succes van Vali, Charlie en Andreas volgt op een jarenlange samenwerking met profrenners en teams om de bekroonde Gravity mountainbikebanden te ontwikkelen. De Gravity-serie is samen met de atleten getest in Dyfi Bike Park in Wales en heeft bewezen uit te blinken in bijzonder ruige en losse omstandigheden.

Kelsey Rollet, Bicycle Marketing Manager, Continental, zei: “Ik ben zo blij voor Vali, Charlie en Andi omdat ik ze de afgelopen jaren heb zien ontwikkelen als racers. Toen het weer halverwege het evenement veranderde van droog naar stortregens, kregen Vali, Charlie en Andreas te maken met rotsen, wortels en afdalingen die bij elke run moeilijker te berijden werden. In deze omstandigheden was het cruciaal dat ze het volste vertrouwen in hun motor hadden en wisten dat de banden hen in staat zouden stellen om agressief te rijden, ongeacht de tractie en het terrein. De Kryptotal Fr band van Continental gaf dit vertrouwen en ondersteunde hun prestaties van wereldklasse in omstandigheden met losse sporen.”

Continental wereldkampioenschap Elite - Fietsbanden groothandel 2Move 2Wheel

Klassieke cross-country wedstrijdbanden bevestigen hun kwaliteiten

Continental’s Race King cross-country band bracht Tom Pidcock (GB) naar goud in de Cross-country Olympic en brons in de Short Track, terwijl Pauline Ferrand-Prévot (FR) de hoogste trede in zowel Cross-country Olympic als Short Track op Continental’s Ruban zette. Dankzij het lage afrolpatroon van Race King kon Pidcock de snelheid hoog houden in zowel scherpe bochten als rechte stukken, terwijl de energiebesparende, snel rollende eigenschappen van Ruban perfect bleken voor de trailomstandigheden waarmee Ferrand-Prévot te maken kreeg in Glentress Forest.

Beide atleten hebben de afgelopen drie seizoenen prototypebanden getest voor Continental en hun deskundige feedback is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van Continental’s mountainbike-assortimenten.

Alexander Hänke, Product Manager Bicycle Tires, Continental, zei: “We zijn al lange tijd partners van Team Ineos. Het is altijd onze toewijding geweest om onze rijders te ondersteunen met het best mogelijke materiaal voor wedstrijden. Toen Tom besloot om zich meer op XC-racen te richten, waren we blij om zo’n veelzijdige renner op onze MTB-banden te hebben. Samen met Tom en Pauline hebben we specifieke ontwerpen en constructies gemaakt die passen bij hun ongelooflijke capaciteiten op de fiets en we hebben het volste vertrouwen in hun banden zodat ze er helemaal voor kunnen gaan. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van het succes van Tom en Pauline en dat we partners hebben die ons stimuleren om de beste banden voor XC te ontwikkelen.”

Grand Prix 5000 TR banden bewezen te presteren op het circuit en op de weg

Terug op het asfalt ondersteunde Continental’s Grand Prix 5000 TR serie zowel tijdrijders als wegrenners op hun weg naar het podium. In de Elite wegwedstrijd voor mannen verzekerde Tadej Pogacar (SL) zich van een bronzen medaille op een van de meest uitdagende WK-parcoursen ooit, met Continental’s snelheidsgerichte Grand Prix 5000 TT band zijn keuze.

Ondertussen pakte Cecilie Uttrup Ludwig (DK) het brons in de Elite wegrace voor vrouwen op Continental’s Grand Prix 5000 S TR; een band die is gemaakt voor de perfecte balans tussen snelheid, grip en duurzaamheid. Voor de Elite mannen tijdrit kozen Filippo Ganna (IT) en Josh Tarling (GB) voor de Grand Prix 5000 TT TR op weg naar respectievelijk zilver en brons.

Op de baan namen Ineos-Grenadiers teamgenoten Filippo Ganna en Dan Bigham het goud en zilver mee naar huis voor Italië en Groot-Brittannië in de individuele achtervolging op Continental’s recordbrekende Grand Prix 5000 TT TR band. Ontworpen voor pure snelheid zonder compromissen, ondersteunde de band ook elke atleet terwijl ze weergaloze prestaties neerzetten om het UCI Uur Record in 2022 na te jagen.

Continental wereldkampioenschap Elite - Fietsbanden groothandel 2Move 2Wheel