Continental legt de lat binnen de Grand Prix 5000-serie nog hoger met de introductie van twee nieuwe banden. De Grand Prix 5000 All Season TR is er voor allround gebruik op racefietsen, het hele jaar door en bij elk weertype. Voor onder meer criteriums, tijdritten en triatlons is er de snelle Grand Prix 5000 TT TR.

Geheel in lijn met de trend zijn de nieuwe Grand Prix 5000 All Season TR en TT TR tubeless ready. Dat wil zeggen dat je als fietser tubeless kunt rijden, zonder gebruik van een binnenband. Er is zodoende geen wrijving tussen de binnen- en buitenband, wat voordelig is als het gaat om rolweerstand en snelheid. Met een tubeless set-up kan de bandendruk ook lager zijn. Daardoor ervaar je meer comfort en grip, zonder extra rolweerstand. De kans op lekrijden is bovendien kleiner. Gebeurt dat onverhoopt toch, dan vult vloeibaar dichtmiddel (30 milliliter Conti RevoSealant per band) een gaatje snel op. Je kunt met de nieuwe Grand Prix 5000 TR-banden dus altijd door.

All Season TR of TT TR: elk zijn eigen toepassing
De Grand Prix 5000 All Season TR en Grand Prix 5000 TT TR bedienen elk een specifieke doelgroep van gebruikers en hebben elk hun individuele kwaliteiten. De Grand Prix 5000 All Season TR (vanaf 300 gram) is bedoeld voor allround toepassingen, het hele jaar door en onder alle weeromstandigheden. De zijwand is extra sterk, de grip is van het hoogste niveau en dankzij Black Reflex op de zijkant ben je beter zichtbaar van opzij. Degenen die in competitie treden, kiezen daarentegen specifiek voor de Grand Prix 5000 TT TR. Deze heeft de laagste rolweerstand, is lichter (vanaf 220 gram) en draagt bij aan maximale snelheid. Onder meer voor criteriums, tijdritten en triatlons is deze band een perfecte keuze.

Bewezen Continental-technologieën
De Grand Prix 5000 All Season TR en TT TR zijn voorzien van bewezen technologieën waarmee Continental zich al langer onderscheidt. Zo hebben ze het BlackChili-compound, een revolutionaire rubbermix die uitstekend scoort als het gaat om grip, snelheid en duurzaamheid. De basis hiervoor is een hoogwaardig rubbermengsel van natuurlijk rubber en synthetische rubbers dat wordt gecombineerd met speciale nanodeeltjes carbonblack. Hieraan heeft het compound zijn naam te danken.

Beide nieuwe Continental-banden bieden een hoge mate van lekbescherming dankzij Vectran Breaker, de antilektechnologie in het loopvlak. Vectran wordt uit vloeibaar kristal-polymeer gesponnen tot een thermoplastisch garen met meerdere draden. Het weefsel is beter bestand tegen inrijdingen dan aramide en de treksterkte is vijf keer hoger dan die van staal. Vectran Breaker is bovendien lichter, flexibeler en effectiever tegen inrijdingen dan een vergelijkbare nylon beschermingslaag, zonder nadelig effect op de rolweerstand.

De Active Comfort Technology, ingebouwd in het karkas, dempt trillingen voor meer comfort. Op de zijkant van de band is de Lazer Grip Technology toegepast. Deze heeft een microprofielstructuur die door een laser erin gebrand is. De schouders van de band zijn licht opgeruwd voor meer grip in de bochten. Normaal gesproken ontstaat zo’n opgeruwd loopvlak pas na het eerste gebruik. Dankzij de Lazer Grip Technology bijten de nieuwe Grand Prix 5000-banden zich van meet af aan direct vast in het asfalt.